De eerste schoentjes voor jouw kindje per fase uitgelegd.

shutterstock_659794966
Iedere fase van je kindje betekend andere vereisten wat betreft schoentjes. Maar voor welke schoentjes kun je nu het beste kiezen in welke fase? Wij leggen het voor je uit in dit artikel!

De eerste babyschoentjes

De eerste fase is de fase waarbij je kindje nog niet loopt. in deze fase is het belangrijk om te kiezen voor soepele, ruime schoenen die lekker zitten. Denk er hierbij ook aan dat de schoentjes niet te zwaar aan de voet moeten zijn. Vaak wordt hierdoor voor slofjes gekozen.

De voornaamste doelen van de eerste schoentjes is ten eerste om de voetjes te beschermen tegen kou maar ook om je kindje te laten wennen aan het dragen van schoentjes.

Bij het aanschaffen van deze schoentjes in het aan te raden om goed op te letten dat de schoenen geen harde naden of lusjes aan de binnenkant van de schoen hebben en dat deze geen kleine decoratieve details hebben. Dit om te voorkomen dat je kindje deze doorslikt.

De eerste loopschoentjes

De tweede fase is wanneer je kindje zijn of haar eerste stapjes begint te zetten. De functie van de schoentjes is nu niet alleen meer het warm houden en beschermen van de voetjes maar de schoentjes dienen nu ook als ondersteuning voor het in de correcte positie houden van de beentjes en voetjes.

Kies bij dit type schoen dus niet voor schoenen met een zachte achterkant die geen steun geven maar voor een verharde achterkant die de voetjes recht zetten.

Verder raden wij aan om te kiezen voor schoentjes die gemaakt zijn van leer omdat leet de huid van de voeten op een natuurlijke manier laten ademen en afkoelen.

Qua pasvorm kun je het beste kiezen voor schoentjes die minimaal 0,5 cm langer zijn dan de voetjes in verband met een gezonde groei en ontwikkeling van de voetjes.

De eerste kinderschoentjes

De derde fase zijn kinderschoentjes voor kindjes die al goed zelfstandig kunnen lopen. Je kindje beweegt nu veel en ontdekt de wereld al rennend, lopend en spelend. De voetjes van je kindje ervaren hierdoor veel druk en hierom is het belangrijk om erop te letten dat je schoenen met een goede zool kiest.

Kies voor schoenen met een antislip profiel die zowel steun aan de voet geven als flexibel zijn. Denk hierbij wederom aan bijvoorbeeld een verharde achterkant om het voetje recht te zetten.

Ook bij dit type schoen is het belangrijk om te kiezen voor leer om dezelfde redenen als hierboven beschreven.

In welke fase zit jouw kindje? Welk merk kinderschoen raad jij aan? Heb jij nog verdere tips voor het kiezen van de juiste kinderschoen per fase? Laat het ons dan hieronder weten!

magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *