Kinderschoenen met hoge hakken.

Steeds meer merken brengen kinderschoenen met hoge hakken op de markt. Meestal zijn het meisjeslaarzen met hoge hakken, maar soms ook gewone “kinderpumps” of sandalen of slippers met hakken. Helaas is dit een ongezonde ontwikkeling omdat kindervoeten zeer kwetsbaar en nog volop in ontwikkeling zijn. Wat precies de reden is dat hakken voor (jonge) kinderen niet geschikt zijn, lichten wij in het volgende artikel toe.

Als ouder weet u uiteraard als geen ander hoe snel de voeten van uw dochter zich ontwikkelen en dat goede schoenen hierbij zeer belangrijk zijn. Het spreekt dat ook voor zich dat de ontwikkeling van de voetjes ernstig belemmerd kan worden als uw dochter al op jonge leeftijd hoge hakken draagt.

Wil je dochtertje op haar prinsessenhakjes naar een verkleedpartijtje? Geen punt maar hou het bij de feestjes. Verschillende gezondheidsexperts en orthopeden geven aan: ‘Het is onverstandig om voeten tijdens de groeifase vaak in een andere stand te dwingen. Het vergroot de kans op voetklachten op latere leeftijd.’

Niet alleen wordt de ontwikkeling belemmerd en word de stand van de voeten in een onnatuurlijke stand gedwongen maar ook bestaat de kans bij het teveel dragen van hakken op jonge leeftijd dat de beenspieren waaronder voornamelijk de kuiten zich niet goed ontwikkelen. Uw dochter kan daar de rest van haar leven last van krijgen. Wij raden kinderschoenen met hakken dan ook ten zeerste af.

 

magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *