Schaatsen voor kinderen

Zachte en harde noren; voor zwakke enkels zijn de harde een uitkomst

Net als bij schoenen voor kinderen is de pasvorm voor schaatsen voor kinderen net zo belangrijk. Bij schaatsen is het makkelijk om je enkel te verzwikken of koude voeten te krijgen en dit wil je natuurlijk graag voorkomen voor je kindje. Nu gelden er voor schaatsen andere ”regels” qua pasvorm dan voor schoenen en dat is wat veel mensen vaak niet weten.

Belangrijk is om te weten dat de schaatsen goed moeten passen. Zijn deze bijvoorbeeld te groot dan worden de schaatsen vaak opgevuld met dikke sokken waardoor er sneller blaren op de voeten ontstaan. Ook worden de veters in het geval van te grote schaatsen vaak te strak aangetrokken, waardoor de bloedvaten in de voet gedeeltelijk worden dichtgedrukt met koude voeten als gevolg.

Een goede schaatsschoen heeft een versteviging in de hak en een voetholtesteun. Om te controleren of de pasvorm goed is, moet de schoen aan de voet blijven zitten zonder dat de veters aangetrokken zijn. Ook is 1 van de dingen waar op gelet moet worden de scherpheid van de schaatsen. Zijn de schaatsen niet scherp? Dan maakt dat de kans op uitglijden groter.
Het advies is verder om dunne, strakke en goede schaatssokken te dragen en ervoor te zorgen dat de schaatsen niet knellen. Snel last van koude voeten? Laat uw kindje dan hoesjes dragen om de schaats heen.

magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *