Stop! Gooi stinkende kinderschoentjes niet weg!

shutterstock_1419195788
Je herkent het vast, je kindje heeft 1 paar favoriete sneakers en die draagt hij/zij het liefst de hele dag. Helaas komt het vaak voor dat deze schoenen die door weer en wind gedragen worden gaan stinken. Gelukkig zijn er voldoende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om deze sneakers (degene die je niet kunt wassen!) weer fris te laten ruiken. Wij hebben de 4 beste tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Koffiepads.
Koffiepads geven niet alleen jou een oppepper maar kunnen ook de geur van sneakers oppeppen. Je kunt het beste een ongebruikte koffiepad in de schoen leggen in de avond en deze de hele nacht laten liggen.

Als het goed is onttrekt de pad het vocht en daardoor ook de stank van de schoenen en ruiken de schoentjes in de ochtend weer als nieuw!

Tip 2: Lavendel.
Lavendel heeft een sterke geur die bijna iedereen wel kent, bijvoorbeeld van luchtverfrissers. Door deze sterke geur is de lavendelplant een kei in het bestrijden van vieze geurtjes

Doe een paar takjes lavendel in de sneakers en zet ze vervolgens in de frisse lucht zodat de frisse lucht mee kan helpen met het doden van bacteriën. De volgende dag ruiken de sneakers weer heerlijk fris!

Doen een paar takjes voor jouw gevoel niet genoeg? Dan schijnt lavendelolie nog beter te werken.
Doe 2 druppeltjes lavendelolie in iedere schoen en laat drogen in de buitenlucht. Voila!

Tip 3: Baking Soda.
Baking soda staat bekend om zijn veelzijdige werking in het huishouden. Het poeder is in staat om vlekken, geurtjes en vocht te absorberen en volgens kenners dé beste truc om stinkende sneakers weer fris te laten ruiken.
Verdeel een losse theelepel baking soda over de binnenkant van je schoenen en laat dit een nacht inwerken. Je schoenen zouden de volgende dag een stuk frisser moeten ruiken.
Tip 4: Kattenbakvulling
Heb je een kat? Dan heb je waarschijnlijk ook kattenbakvulling in huis! Kattenbakvulling neutraliseert vieze geurtjes en dus ook de vieze geurtjes uit sneakers.

Je kunt de kattenbakvulling het beste even in een panty doen en een nachtje in de schoen laten zitten. De volgende ochtend is de geur van de schoentjes een stuk aangenamer!.

magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *