Wanneer zijn kinderschoenen te klein?

shutterstock_212590288
Wanneer zijn de kinderschoenen te klein?

Als de schoentjes exact passen, dan zijn de schoentjes te klein. Dit klinkt misschien raar want voor volwassenen zouden exact passende schoenen juist de juiste maat zijn. Dit komt echter omdat de voeten van volgroeide volwassenen zoals vanzelfsprekend niet meer groeien.

Voor kinderen zijn exact passende kinderschoenen te klein. Met andere woorden: Kinderschoenen zijn te klein als er geen groeiruimte meer over is.

Hoe weet ik dat de schoenen van mijn kindje te klein zijn?

Belangrijk als ouder is om zo nu en dan goed na te kijken of de schoentjes van je kindje nog goed passen. Dit kun je doen door op de neus van de schoentjes te drukken als je kindje de schoenen aan heeft. Er dient altijd ruimte aanwezig te zijn bij de teentjes. Enkele millimeters zijn minimaal.

Nieuwe kinderschoenen met groeiruimte.

Geeft je kindje zelf aan dat de schoenen te krap zitten of de de teentjes tegen de voorkant van de schoen aankomen dan is het tijd voor nieuwe kinderschoenen!

Ook bij het kopen van nieuwe kinderschoenen dien je rekening te houden met de snelle groei van de kindervoeten en is het belangrijk om te kijken naar schoenen met groeiruimte. Gemiddeld word tussen de 10 en 15 millimeter aan groeiruimte aanbevolen.

Hou er wel rekening mee als het gaat om schoenen voor de winter dat je kindje als het koud is vaak dikkere sokken draagt waardoor voldoende groeiruimte extra belangrijk is!

magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *