Wist jij dit al over de voetjes van je baby?

shutterstock_294646820
Kalmeer je baby via zijn voetjes.

Als ouder kun je je soms machteloos voelen als je baby blijft huilen. Soms zou het fijn zijn als je baby kan aangeven wat er precies aan de hand is op het moment dat hij/zij huilt maar helaas is dit niet het geval.

In je voeten liggen drukpunten voor verschillende zenuwen. Ieder drukpunt is dus verbonden met een orgaan of zenuw. Volgens reflexologen kun je door te drukken op een bepaald drukpunt een klacht in het lichaam verminderen. Dit geldt ook voor baby’s.

Maar welk drukpunt moet je behandelen voor welke klacht?

Wij hebben de 3 meest voorkomende problemen voor je op een rijtje gezet:

Buikproblemen.

Wanneer je baby last heeft van reflux, constipatie of darmproblemen dan is het midden van de voet de beste plek om te masseren.

Doorkomende tandjes en hoofdpijn.

Bij het doorkomen van tandjes komt helaas ook vaak hoofdpijn kijken. Denk je dat je baby last heeft van doorkomende tandjes of de bijkomende hoofdpijn? Dan kun je lichtjes de toppen van zijn teentjes masseren.

Ademhaling en verkoudheid.

Verkoudheid en daarbij kortademig zijn komt vaak voor bij baby’s. Het voorkomen en verminderen van ontstekingen en het oplossen van ademhalingsproblemen kun je doen door in het midden van de teentjes van je kindje te drukken.

magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *